Purjolök med citronskal

Serverar: 4 portioner

Ibland är det minst tillagade och minst komplicerade det godaste. Purjolöken förvälls och får en mild och mycket fin smak tillspetsad med en aning olivolja och citronsaft. Servera med t.ex. rökt skinka, kall eller varm köttfärslimpa eller rostbiff.

Ingredienser

  • 500 g purjolök eller färsk salladslök
  • Salt
  • 2 msk olja, helst olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • Svartpeppar
  • Strimlat skal av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Ansa purjolöken och skär den i 6-8 cm långa bitar.
    2. Koka upp vatten och salt och lägg i purjolöken. Låt den koka 5-15 minuter eller tills den är mjuk. Lägg purjolöken på ett fat och låt svalna.
    3. Droppa över olivolja och citronsaft. Krydda med svartpeppar och garnera med citronskal. Låt purjolöken stå svalt tills det är dags att servera den.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 10 januari 2011

    Mycket gott. Tog mer citron än i receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben