Purjolöksgratäng med blomkål och röda linser

Serverar: 2-4 portioner

Ett gott tillbehör till fisk, kyckling eller kött. Rätten går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 1 mindre purjolök
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 0,5 dl torra röda linser
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 dl lättkesella
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk västanost 10 %
  • Instruktioner

    Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skölj, och skiva purjolöken fint. Bryt blomkålshuvudet i små buketter. Hacka löken. Fräs purjolök, blomkålsbuketter, pressad vitlök och lök i oljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, torra linser, soja och kesella. Smaka av med salt och peppar. Låt alltsammans småputtra i ca 5 minuter. Smaka av och krydda mer om du tycker det behövs. Se till att alla grönsaker ligger täckta med vätska i kastrullen, om inte späd med lite vatten. Häll över alltsammans i en ugnssäker form eller 4 mindre ugnsfasta portionsformar. Strö över osten och gratinera i ugnen 10-15 minuter eller tills gratängen har fått gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben