Purjolökspaj med Sauce Verte.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Oemotståndligt god paj med grön dressing.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök, ca 400g
  • 3 ägg
  • 250 g keso
  • ½ tsk salt el. örtsalt
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Peppar
  • Sauce Verte
  • 2½ dl majonnäs
  • 3 msk fryst hackad spenat
  • 1 msk dill
  • 1 msk persilja
  • 1 msk gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen och klä en form, gärna med avtagbar kant, ställ i kylen.
    2. Snitta, skölj och skiva purjon. Koka upp lite lättsaltat vatten och koka purjon i ca 2-3 minuter, så den nätt och jämnt blir mjuk. Vispa sönder äggen och blanda i keso, salt, peppar, ost och purjo, blanda väl. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter. Under tiden som pajen står i ugnen så hinner man göra dressingen. Tina spenaten och kör den i en mixer. Blanda i dill, persilja, gräslök och pressa i en vitlöksklyfta. Blanda i den gröna purén med majonnäsen. Salta och peppra.
    3. Tycker man att dressingen är lite för tjock eller fast, blanda i lite filmjölk eller cremé fraiche.
    4. Servera pajen varm/ljum med den gröna dressingen och gärna med en lätt sallad till. Hur gott som helst och så lätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben