Quesadillas

Serverar: 4 portioner

Varm smörgås i ny tappning! Nystekta tortillabröd med läcker fyllning av bladspenat och pizzaost!

Ingredienser

  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 ½ dl kesella
  • 200 g riven ost, pizza
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 8 majs- eller vetetortillabröd
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och pressa ur vattnet.
    2. Hacka spenaten grovt och blanda med Kesella, ost , salt, peppar och muskotnöt till en jämn smet.
    3. Bred ut smeten i ett jämnt lager på hälften av bröden, lämna ca 1 cm kant runt om. Lägg på de resterande tortillabröden och tryck till lite lätt.
    4. Stek dem försiktigt i en torr stekpanna i 3-4 min på varje sida, tills de har fått fin färg och osten har smält. Dela varje rundel i 4-6 delar vid servering.
    5. Tips! Kesellan går utmärkt att byta ut till crème fraiche. Byt gärna ut osten till en annan med mera smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben