Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Serverar: 6 portioner

En supergod och läcker vegoburgare med rivig pepparrot. Kruxet med vegoburgare är att få burgarna att hålla ihop. Testa att provsteka en burgare först. Om den inte håller ihop: pudra ner kikärtsmjöl, rismjöl eller vetemjöl för att binda ihop burgaren.

Ingredienser

  • 6 hamburgerbröd
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 1 dl finstrimlad gräslök
  • Quinoa- och sötpotatisburgare
  • 600 g sötpotatis
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 ägg
  • ½ citron, pressad saft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl kokt quinoa
  • Raps- eller jordnötsolja till stekning
  • Pepparrotsgräddfil
  • 3 dl gräddfil
  • 3 msk riven pepparrot
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Baka sötpotatisarna mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 45 minuter. Dela dem och gröp ur skalet med en sked. Mixa alla ingredienser till burgarna utom quinoa till en smet. Rör ner quinoan och forma smeten till 6 burgare. Lägg dem på ett fat och låt dem stå i kylen i minst 1 timme, men gärna längre så håller de ihop bättre vid stekning.
    3. Blanda gräddfil och pepparrot i en skål. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
    4. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor. Låt steka klart på låg värme.
    5. Fyll bröden med burgare, pepparrotssås, skivad schalottenlök och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben