Frasiga burgare med asiatisk touch som serveras med picklad gurka och en läcker jordnötssås.
Ingredienser
Sötpotatisburgare
400 g sötpotatis, 1-2 st
1 burk små vita bönor, á 400 g (ca 3 dl kokta)
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsstärkelse
½ tsk cayennepeppar
1 lime, rivet skal och saft
1 msk riven färsk ingefära
2 msk finhackad färsk koriander
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
Picklad gurka
1 gurka
1 vitlöksklyfta
½ msk citronsaft
1 msk rödvinsvinäger
½ msk ljus sojasås
½ tsk sesamolja
1½ msk socker
1 msk vita sesamfrön
Jordnötssås
1 dl jordnötssmör
1 dl varmt vatten
1 msk ljus sojasås
1 vitlöksklyfta
½ msk riven färsk ingefära
½ tsk sesamolja
1½ msk agavesirap
Tillbehör
Hamburgerbröd
Böngroddar
Färsk koriander