Quinoabiffar med halloumi och broccoli

Serverar: 4 portioner

Jättegoda biffar som inte tar allt för lång tid att laga. Servera gärna med en sallad och eventuellt bröd och du har en komplett måltid! Lite annorlunda metod där halloumiosten binder ihop biffarna efter gräddning. Perfekt rätt när man har quinoa över. Bulgur eller couscous funkar också. 540 kcal/portion

Ingredienser

  • 250 g halloumiost
  • 3 dl kokt broccoli, ca 150 g
  • 3 dl kokt quinoa, ca 150 g
  • 2 msk ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 2 msk hackad mynta
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • Sallad med tomater
  • Eventuellt bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Riv halloumiosten grovt. Hacka broccolin. Blanda med quinoa, ströbröd och ägg till en smulig röra. Forma biffar eller bullar med ett mått som rymmer ½ dl. Pressa samman röran i måttet och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper, platta eventuellt ut något. Ugnsstek biffarna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    3. Rör ihop yoghurten med myntan. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
    4. Servera biffarna med sallad och eventuellt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben