Quinoaburgare med créme på soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Prova att göra dessa underbart goda burgare, de mest skeptiska mot vegetariskt mat kommer att bli överraskade hur smarriga de är! Burgarna är perfekta att göra på quinoarester och crémen med soltorkade tomater funkar som tillbehör till allt möjligt. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

  • Quinoaburgare
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 påsar babyspenat, á 70 g
  • 2 burkar kikärter, á 400 g, ca 6 dl kokta
  • 4 dl kokt vit quinoa
  • 4 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Créme på soltorkade tomater
  • 1 burk vita bönor, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 8 soltorkade tomater
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Potatisklyftor
  • 800 g fast potatis
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olivolja. Blanda ner spenaten och låt fräsa med tills den mjuknat. Häll över allt i en skål. Häll av spadet från kikärterna och skölj.
    2. Mixa fint i en matberedare. Skrapa ner i lök- och spenatskålen. Blanda även ner kokt quinoa, majsstärkelse, salt och peppar. Forma till fyra biffar och stek dem gyllene i olivolja.
    3. Créme på soltorkade tomater: Häll av spadet från kikärterna och skölj. Mixa ihop med hackade soltorkade tomater, vatten, riven vitlöksklyfta, salt och peppar.
    4. Potatisklyftor: Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Skär potatisarna i klyftor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta potatisklyftorna i 15-20 minuter, eller tills de har fått fint med färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben