Quinosallad med paprikamix

Serverar: 4 portioner

Quinosalladen med paprika och majs smaksätts med en dressing på olivolja och citron. 206 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3 msk solrosfrön
  • 2 dl majskorn
  • 4 salladslökar, fint skivade
  • 3 msk persilja, färsk, grovhackad
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • Instruktioner

    1. Lägg quinoan i en kastrull med 5 dl vatten och koka upp. Sänk värmen och låt dra i vattnet cirka 5 minuter tills quinoan är mjuk. Låt rinna av väl och lägg över i en skål.
    2. Kärna ur paprikorna och tärna dem fint. Blanda paprika, solrosfrön, majs, salladslök och persilja med quinoan. Salta, peppra och blanda väl.
    3. Vispa ihop olivolja och citronsaft och blanda ner i salladen. Låt dra cirka 10 minuter före servering så att smakerna blandas ordentligt.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben