Quornwok med cashewnötter och chilisås

Serverar: 4 portioner

Använd quornbitar som inte är panerade.

Ingredienser

  • 1 påse quornbitar
  • 8-10 savoykålsblad
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1 dl cashewnötter
  • ½ dl sweet chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk japansk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i grova tärningar. Skär savoykålsblad (skär bort den grova stammen) i strimlor. Finhacka vitlöksklyftan.
    2. Stek eller woka en påse tinade quornbitar (ej panerade) i oljan i 3-4 minuter eller tills de fått fin färg.
    3. Lägg i grönsakerna samt cashewnötterna och låt steka med i ett par minuter.
    4. Rör ihop sweet chilisås, vatten, konc grönsaksfond och japansk soja. Häll detta över woken och låt koka ihop i ca 1 minut. Salta och peppra.
    5. Servera med nudlar eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben