Rå coleslaw

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Vi har alltid coleslaw på julbordet. Perfekt med grönsaker och senapssmaken passar bra till skinkan

Ingredienser

  • 2 dl vit- eller rödkål eller blandat, fint strimlad
  • 1 morot, fint riven
  • 1-2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 avokado
  • 1 msk fransk senap
  • ½ msk vit vinäger
  • Olja
  • Salt
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    Finstrimla kålen och banka den så att fibrerna krossas lite (minskar ev "gasbildning", vissa blancherar kålen men jag föredrar denna variant). Mosa avokadon och blanda med olja, vinäger, senap och salt. Blanda röran med morot och kål. Toppa med rostade solrosfrön. Servera direkt.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben