Rabarber- och jordgubbspaj med knapriga smulor

Serverar: 4 portioner

Underbart god paj med knapriga smulor och vispad kokosgrädde! Smulorna görs på ett litet annorlunda vis med kokosolja istället för smör. Nyttigare och dessutom godare! Använder du otinade frysta bär kan pajen bakas med folie i 20 minuter och sedan utan i ca 15 minuter.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 500 g färska eller frysta jordgubbar
  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl eller arrowrot
  • 3 msk kokossocker eller vanligt socker
  • Topping
  • 2½ dl havregryn
  • 2½ dl flagad mandel
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 msk kokosflingor
  • 1 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt
  • 4 msk lönnsirap eller sirap
  • 4 msk kokosolja
  • Vispad kokosgrädde
  • 1 burk kokosmjölk, à 400 ml
  • Florsocker
  • Citron- eller limesaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Dela jordgubbar och rabarber i mindre bitar och lägg i en form som rymmer ca 2 liter. Strö över potatismjöl och socker och rör om.
    3. Blanda alla ingredienser till toppingen och fördela över rabarberna och jordgubbarna. Baka i ugnen i 30 minuter. Täck eventuellt med folie mot slutet om pajen blir för mörk.
    4. Vispad kokosgrädde: Ställ burken upp och ner i kylen över natten. Öppna burken och skrapa ur den vita fasta kokosmjölken. Vispa upp den vita fasta kokosmjölken till fluffig grädde med elvisp. Smaksätt grädden efter smak med florsocker och citron- eller limesaft.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben