Rabarber- och jordgubbspaj med knapriga smulor
Underbart god paj med knapriga smulor och vispad kokosgrädde!
Smulorna görs på ett litet annorlunda vis med kokosolja istället för smör. Nyttigare och dessutom godare!
Använder du otinade frysta bär kan pajen bakas med folie i 20 minuter och sedan utan i ca 15 minuter.
Ingredienser
Fyllning
500 g färska eller frysta jordgubbar
500 g rabarber
1 msk potatismjöl eller arrowrot
3 msk kokossocker eller vanligt socker
Topping
2½ dl havregryn
2½ dl flagad mandel
1 dl mandelmjöl
4 msk kokosflingor
1 tsk kanel
1/4 tsk salt
4 msk lönnsirap eller sirap
4 msk kokosolja
Vispad kokosgrädde
1 burk kokosmjölk, à 400 ml
Florsocker
Citron- eller limesaft
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Dela jordgubbar och rabarber i mindre bitar och lägg i en form som rymmer ca 2 liter. Strö över potatismjöl och socker och rör om.
- Blanda alla ingredienser till toppingen och fördela över rabarberna och jordgubbarna. Baka i ugnen i 30 minuter. Täck eventuellt med folie mot slutet om pajen blir för mörk.
- Vispad kokosgrädde:
Ställ burken upp och ner i kylen över natten. Öppna burken och skrapa ur den vita fasta kokosmjölken. Vispa upp den vita fasta kokosmjölken till fluffig grädde med elvisp. Smaksätt grädden efter smak med florsocker och citron- eller limesaft.
Liknande recept
Kommentarer (0)