Rabarber- och jordgubbssmulpaj med vaniljgrädde

Serverar: 4-6 portioner

En härlig och nästan sockerfri smulpaj som är enkel att göra och smakar som en sommardröm!

Ingredienser

  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 100 g mandelmassa
  • 25 g smör
  • 3-4 rabarberstjälkar
  • ½ liter, 250 g färska jordgubbar (eller samma mängd frysta tinade jordgubbar + 1½ msk potatismjöl)
  • Ca ½ dl socker
  • Vaniljgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ krm vaniljpulver
  • Dekorering
  • Eventuellt citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med lite av smöret.
    2. Blanda havregryn, mandelmassa och resten av smöret till en smuldeg. Skala eventuellt rabarbern och skiva den och stora jordgubbar. Blanda jordgubbar och potatismjöl om du använder frysta jordgubbar.
    3. Lägg rabarber och jordgubbar i formen och strö över smuldegen och baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills bären är mjuka och smuldegen fått fin färg.
    4. Blanda grädde och vaniljpulver i en bunke och vispa grädden lätt.
    5. Dekorera eventuellt pajen med några blad citronmeliss och servera med vaniljgrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben