Rabarber och jordgubbssylt med vanilj

Underbar doft och smak sprider sig från denna sylt som passar både på frukostfrallan och de nygräddade pannkakorna.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 500 g jordgubbar
  • 400+400 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • Saft av 1 citron (3/4 dl)
  • ½ + ½ tsk citronsyra
  • Instruktioner

    Skala och skär rabarberna i bitar, Blanda rabarber med 400 g strösocker, en halv delad vaniljstång och citronsaft av ½ citron i en skål. Täck med plastfilm och låt marinera över natten i rumstemperatur. Gör på samma sätt med jordgubbarna. Låt rabarber och jordgubbar rinna av var för sig i sil över en skål. Koka respektive avrunnen saft till 110 grader. Tillsätt respektive frukt och koka till 107 grader. Tillsätt citronsyra och varva omväxlande rabarbermarmelad med jordgubbsmarmelad i ren varma burkar. Sätt genast på lock

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben