Rabarberkaka i långpanna

Serverar: 12 portioner

Mycket enkel att göra! Kakan räcker för minst 10 personer.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 6dl socker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ -1 tsk bakpulver
  • 200g smör
  • 7 stora rabarberstjälkar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C. Skär rabarbern i 1 cm bitar. Smörj en långpanna och bröa den. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och häll det i ägg och sockerblandningen. Blanda väl. Häll blandningen i långpannan. Fördela rabarberbitarna över smeten. Strö överkardemumma eller kanel. Hyvla smöret och lägg den över rabarberbitarna. Sätt in långpannan i ugnen och baka i 45-50 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben