Rabarberkaka i långpanna

Serverar: 30 portioner

Baka en rabarberkaka till kaffet. Den passar även som dessert med en klick mjukrörd glass eller grädde.

Ingredienser

  • 100 g smör el. margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Ca 250 g rabarber (ca 5 dl skuren)
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk kanel
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör mjukt matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Ansa och skär rabarbaren i 2 cm stora bitar och blanda med socker, kanel och mjöl i en skål eller plastpåse. Vänd ner i smeten och bred ut den i en långpanna, 30 x 40 cm. Baka i ca 25 min. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sork 6 juli 2011

    Så enkelt att svänga ihop och väldigt gott. Jag serverade som dessert med vaniljkesella och jag har redan en till på gång i ugnen. Den ska jag frysa in och ha på lut i sommarstugan. Tusen tack Bodil!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben