Rabarberkaka med jordgubbar

En enkel kaka med smak av vanilj, rabarber och jordgubbar.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 100 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 350 g rabarber
  • 100 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt, Smält smöret och blanda i äggblandningen. Tilsätt de torra varorna och rör om. Skär rabarbern och jordgubbarna i centimeterstora tärningar och blanda försiktigt ner i smeten
    2. Smöra och bröa sockerkaksform, ca 20 cm i diameter är lagom beroende på hur hög kaka man vill ha. Alternativt använd en teflonform. Ha i smeten i formen.
    3. Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-45 minuter eller tills kanterna lossnat från formen.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben