Rabarberkaka med mandel och ingefära

Serverar: 1 portioner

I kakan ingår bl a syltad ingefära samt den sirap som ingefäran ligger i. Ingefäran ger en fin smak tillsammans med rabarbern.

Ingredienser

  • 150 g sötmandel
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl extra fint vetemjöl (Kungsörnen)
  • 450 g rabarber
  • ½ dl socker
  • ½ msk finhackad syltad ingefära
  • 1 msk ingefärssirap
  • 1 tsk maizena
  • 1 dl flagad mandel
  • Till garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Mal mandeln och rör samman den med smör och socker till en porös massa. Vispa ned ägg och blanda i mjöl till en kladdig deg. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Blanda dem med socker, syltad ingefära, sirap från ingefäran samt maizena.
    3. Fördela ca 2/3 av kakdegen i en form med löstagbar kant. Lägg på rabarberblandningen och klicka resten av degen ovanpå. Degen behöver inte täcka helt. Toppa med flagad mandel och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter. Pudra över florsocker.
    4. Servera kakan med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben