Detta blev poppis idag när jag tog den ny skördade rabarbern i kycklingen till middag, lite annorlunda men väldigt gott.
Ingredienser
8-10 kycklingfiler beroende på storleken
4-5 dl rabarber i bitar
8 dl visp grädde
2 dl matlagningsgrädde
3-4 tsk sambal oelek
5 pressade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
5 msk kycklingfond
1 dl hackad gräslök
Smör
Salt
Paprikapulver
Chilipeppar
Cayennepeppar
Pepparmix
Vitpeppar
4 msk flytande honung
Matris
Låter intressant. Måste provas nån gång. Lena
Detta lät ju lite underligt när hon frågade om vi ville ha middag, men vi tackade ja och det ångrar vi inte. Speciellt i smaken men mycket mycket gott.
Nu har jag testat detta recept med vårens första rabarber. Syrligt och gott. Jag var lite fegare med pepparstinget än receptet föreskriver och tog bara en gnutta honung. Det blir nog fler varianter på samma tema inmitt kök. Tack för en intressant receptide\'.