Rabarberkyckling med sting

Serverar: 6-7 portioner

Detta blev poppis idag när jag tog den ny skördade rabarbern i kycklingen till middag, lite annorlunda men väldigt gott.

Ingredienser

  • 8-10 kycklingfiler beroende på storleken
  • 4-5 dl rabarber i bitar
  • 8 dl visp grädde
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3-4 tsk sambal oelek
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • 5 msk kycklingfond
  • 1 dl hackad gräslök
  • Smör
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Chilipeppar
  • Cayennepeppar
  • Pepparmix
  • Vitpeppar
  • 4 msk flytande honung
  • Matris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Dela varje filé i tre bitar och lägg dom i stekpannan med smöret i. Krydda med salt, vitpeppar, pepparmix och paprikapulver på båda sidorna av köttet. Bryn dom på båda sidorna och lägg dom sedan i en ugnsfast form.
    3. Lägg sedan rabarberbitarna och den hackade löken över kycklingen. Rör ihop båda gräddsorterna och häll i kryddor efter egen smak. Blanda i den pressade vitlöken, honung, kycklingfond och sambal oeleken.
    4. Häll gräddblandningen över kycklingen. Spara gräslöken tills du har gräddat färdigt kycklingen.
    5. Sätt sedan in formen i ugnen ca 15-20 minuter. Under tiden kokar du ris enligt föreskriften på paketen till så många portioner du vill ha. Ta ut formen och strö över gräslöken.
    6. Tips: Det går lika bra med pressad kokt potatis eller kokt färsk potatis till och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lena4 18 maj 2010

    Låter intressant. Måste provas nån gång. Lena

    Evia 22 maj 2010

    Detta lät ju lite underligt när hon frågade om vi ville ha middag, men vi tackade ja och det ångrar vi inte. Speciellt i smaken men mycket mycket gott.

    evaullabritt 20 maj 2012

    Nu har jag testat detta recept med vårens första rabarber. Syrligt och gott. Jag var lite fegare med pepparstinget än receptet föreskriver och tog bara en gnutta honung. Det blir nog fler varianter på samma tema inmitt kök. Tack för en intressant receptide\'.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben