Rabarberkyckling allt i ett lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En härlig ny smakupplevelse där rabarberns syrlighet går ihop med koriander och ingefärskryddningen i gräddens mildhet och bildar en smak med lite exotisk känsla. De härligt saftiga filébitarna ihop med broccolin avrundar smaksymfonin perfekt. Att sen grytan är en ögonfröjd redan ifrån början försämrar ju inte helhetsupplevelsen.

Ingredienser

  • 600-700 g kycklingfiléer
  • 500-600 g potatis
  • 250-300 g rabarber (5 dl skurna)
  • 400 g broccoli (fryst)
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tärning hönsbuljong
  • Ingefära mald
  • Koriander mald
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Blötlägg lergrytan i minst 15 minuter. Dela kycklingfiléerna i lagom grytbitar och krydda runt om med ingefära, koriander, paprikapulver och peppar, men inget salt ännu, låt köttet ligga och dra medan ni gör resten. Skala och skär potatisen i sockerbitsstora tärningar. Skala och skär rabarbern i skivor. Lägg potatisen i lergrytan och salta och peppra ordentligt, lägg sen i rabarbern och smula över buljongtärningen och blanda runt allt väl. Häll på grädden och lägg kycklingbitarna ovanpå, salta över kycklingen. Placera längst ner i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader, låt stå 80-90 minuter. Ta ut lergrytan och placera de upptinade avrunna broccolibuketterna runt kanterna. Sätt tillbaka i ugnen ca 15 minuter utan lock. Servera direkt ur grytan.

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (3)

    brpa 16 maj 2014

    Jättegod smak men såsen skar sig vad tror du jag gjorde för fel.

    Anderstam 16 maj 2014

    Hej brpa! Använde du äkta 40% vispgrädde? För de andra varianterna som mellangrädde, matlagningsgrädde mm kan troligtvis göra att det skär sig. Det är den enda förklaring jag kan komma på, för i min gryta på bilden hade inte såsen skurit sig. MVH. Anderstam.

    brpa 16 maj 2014

    Hade Icas 36% skall ta 40% nästa gång tack för snabbt svar ha en skön helg i solen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben