Rabarberlikör med kardemumma
Så enkelt och så gott med hemgjorda likörer.
Ingredienser
4 dl späd rabarber i skivor
3-4 dl strösocker
8 kardemummakärnor
5 dl vodka
Instruktioner
Varva rabarber och strösocker i en glasburk med lock.
Häll över vodkan och tillsätt kardemummakärnorna. Skaka om.
Låt stå i 4 veckor och fortsätt att skaka om den då och då.
Spriten silas av och likören filtreras bäst genom ett kaffefilter.
Provsmaka och tillsätt eventuellt mer socker.
Bör lagras i några veckor, mörkt och svalt.
Liknande recept
Kardemumma bulle
1
Kärlekspaj med vitchoklad, kardemumma och Baileys
4.5
1 h
6-8
4
Sockerkaka med kardemumma och vit choklad
4.5
10
4
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Mördegskakor med kardemumma
5
40-60
7
Citronskorpor med kardemumma
3
1
Morotskaka i långpanna med kanel och kardemumma
4.7
12
Yoghurt med kardemumma
2
Dinkelbullar med äpple och russin och kardemumma
5
25
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!