Rabarbermuffins i 2 olika varianter

Serverar: 36 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket goda rabarber-muffins i 2 varianter ur samma bas-smet. Den ena varianten med hallon och vit choklad och den andra med mandelmassa.

Ingredienser

  • Bas-smeten
  • 275 g margarin
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl råsocker (eller enbart sammanlagt 4 dl strösocker)
  • 4 ½ tsk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl
  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Ca 2 dl naturell kvarg (eller enbart sammanlagt 4 dl mjölk)
  • 2-3 tsk malen kardemumma
  • 3-4 dl rabarber
  • 1 msk socker (till rabarberna)
  • ½ msk vetemjöl (till rabarberna
  • Variant 1
  • 100 g hackad vit choklad
  • 2-3 dl hallon (färska eller frusna)
  • Variant 2
  • 75 g mandelmassa
  • 25 g margarin
  • Instruktioner

    1. Skala o skär rabarbern i mindre bitar och blanda med 1 msk socker och ½ msk mjöl.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop margarin o strö- och råsocker pösigt. Vispa ner 1 ägg i taget. Blanda ner mjölken o kvargen och tillsätt rabarbern. Blanda ner mjölblandningen o RÖR, EJ vispa, ihop försiktigt.
    3. Antingen behåll smeten som den är och grädda, blanda i den ena varianten och grädda eller dela upp smeten i 2 skålar o blanda ner de 2 olika varianterna i var sin skål och grädda.
    4. Variant 1: Hacka chokladen i mindre bitar och blanda ner den och hallonen i smeten.
    5. Variant 2: Riv mandelmassan grovt o blanda ihop den med margarinet till en slät "deg". När du klickat i smeten i muffinsformarna, gör du ett litet hål i mitten, rullar en liten boll av mandelmasse-degen och lägger i mitten. Täck över hålet igen.
    6. Ställ bakformar av papper, helst i en muffinsplåt, eller på en vanlig plåt och fyll till 2/3. Använd gärna en glasskopa när du fyller formarna så går det lättare. ca 1 skopa/muffins. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter.
    7. Låt svalna något i plåten innan du tar ur dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben