Rabarbermuffins med mynta och mandel

Serverar: 40 portioner

Mynta och mandel sätter ny smak på rabarbermuffins.

Ingredienser

  • 2 dl mandel
  • ca 300 g rabarber
  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 dl hackad mynta
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skålla och skala mandeln. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar. Använder du späda stjälkar är 1 cm stora bitar lagom, men använder du tjocka stjälkar så skär ! cm stora bitar.
    3. Rör smör och socker poröst med elvisp. Lägg över smörblandningen i en skål. Mixa sedan mandeln och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder. Rör i myntan.
    4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Lägg i rabarbern i mjölblandningen och skaka runt. Vänd ner i smeten. Fyll muffinsformarna ungefär till hälften.
    5. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter om du använder små formar, 15-20 om du använder stora.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben