Mynta och mandel sätter ny smak på rabarbermuffins.
Ingredienser
2 dl mandel
ca 300 g rabarber
200 g smör
3 dl socker
4 ägg
2 dl hackad mynta
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skålla och skala mandeln. Skala rabarbern om det behövs och skär den i bitar. Använder du späda stjälkar är 1 cm stora bitar lagom, men använder du tjocka stjälkar så skär ! cm stora bitar.
Rör smör och socker poröst med elvisp. Lägg över smörblandningen i en skål.
Mixa sedan mandeln och rör ihop med smör- och sockerblandningen. Rör i äggen, ett i sänder. Rör i myntan.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
Lägg i rabarbern i mjölblandningen och skaka runt.
Vänd ner i smeten.
Fyll muffinsformarna ungefär till hälften.
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter om du använder små formar, 15-20 om du använder stora.