Rabarberpaj för latmaskar

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Knäckig och supergod, men väldigt enkel att göra och få ingredienser. Receptet passar också för äpplen.

Ingredienser

  • 3-5 stjälkar rabarber
  • 2 dl idealmjöl
  • 2 dl strösocker
  • ca 150-200 g smör
  • 1-2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Smörj en sockerkaksform med löstagbara kanter. Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med potatismjölet.
    2. Lägg rabarbern i formen. Det ska täcka botten. Blanda lika delar strösocker och idealmjöl i en skål. Strö blandningen över rabarbern i formen och skaka formen så det fördelas jämnt.
    3. Hyvla smör med en osthyvel och lägg ut det så det täcker hela formen.
    4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills pajen fått färg, ca 35-45 min. Låt svalna något. Servera med vaniljsås och/eller vaniljglass.
    5. Rabarbern kan bytas ut mot finskurna äppelskivor. Då behövs inget potatismjöl, men blanda äpplena med 2 tsk kanel.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben