Rabarberpaj med digestivekex

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Gjorde ett pajskal med digestivekex istället för mjöl.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 20 st digestivekex
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 1-2 äpplen
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ½ msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • Maräng
  • 2 stora äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • Vaniljsås
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret, krossa kexen, gärna i matberedaren, blanda ner kanel och smält smör. rör ihop. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant. Grädda i ca 10 min i nedre delen av ugnen.
    2. Skala och skiva rabarber och äpple. Blanda ihop vatten och socker koka upp, häll i rabarber och äpple i vätskan. Rör om låt koka 1-2 min. Obs ska inte koka och bli kräm Blanda potatismjöl med lite vatten häll i rabarberröran, ta av värmen häll smeten i det färdiggräddade skalet. Eftergrädda allt i ugnen i ca 20 min. Känn efter om äpplena/rabarbern är klara. Sänk värmen på ugnen till 125 grader
    3. Vispa äggvitorna hårt till vitt skum, häll sedan i sockret lite i sänder och fortsätt vispa. Bred över pajen , grädda tills marängen känns torr ca 20 min Servera avsvalnad med vaniljkräm med vispgrädde i

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben