Rabarberpaj med frasigt täcke

Serverar: 6-8 portioner

Sommar!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • ½ kg rabarber
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ msk potatismjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 75 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel. Förgrädda ca 10 min.
    2. Skär rabarbern i små bitar, blanda med socker och potatismjöl. Lägg blandningen i pajskalet.
    3. Blanda havregryn, sirap och smör och strö över rabarbern. Grädda i ugnen i ca 25 min eller tills pajen fått lagom färg.
    4. Servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben