Rabarberpaj med frasigt täcke
Serverar:
6-8 portioner
Sommar!
Ingredienser
Pajdeg
100 g smör
3 dl mjöl
1 msk florsocker
2 msk kallt vatten
Fyllning
½ kg rabarber
1 ½ dl strösocker
½ msk potatismjöl
3 dl havregryn
1 ½ dl ljus sirap
75 g smält smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Nyp samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel. Förgrädda ca 10 min.
Skär rabarbern i små bitar, blanda med socker och potatismjöl. Lägg blandningen i pajskalet.
Blanda havregryn, sirap och smör och strö över rabarbern. Grädda i ugnen i ca 25 min eller tills pajen fått lagom färg.
Servera med vaniljsås.
Liknande recept
Frasig rabarberpaj eller äppelkaka
4.8
4
7
Äppelpaj under frasigt täcke
5
45 min
6-8
1
Frasig rabarberpaj med kardemummaglass och salsa
4
Hallonpaj med frasigt täcke
Fisk med frasigt täcke
4.3
40 min
4-6
2
Torsk med frasigt täcke
3.5
4
1
Vivis rabarberpaj
4.5
10
Helstekt lax med knaprigt täcke
3.5
5 h
8
3
Rabarberpaj med krämig fyllning
4.4
6-8
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!