Rabarberpaj med kokos- och mandeltäcke

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Kokos i fyllningen ger gott tugg till pajen.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 msk strösocker
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ msk potatismjöl
  • 3 dl riven kokos
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • ½ dl hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl. Blanda kokos, socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar, samt äggula. Arbeta ihop till en deg. Strö degen över rabarbern och strö sist över mandeln.
    3. Baka mitt i ugnen i ca 30 minuter. Servera ljummen med glass, vispad grädde eller crème fraiche smaksatt med vaniljessens eller vaniljsocker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben