Rabarberpaj med mandel

Serverar: 4 portioner

Läcker paj......

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 2 msk potatismjöl
  • 600 g rabarber
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl mandel,skalad
  • 1 krm kardemumma,stött
  • Täcke
  • 200 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Värm ugnen till 200°. Smält smöret på svag värme och låt svalna. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Rör om, häll därefter i det smälta smöret och arbeta ihop pajdegen. Tumma ut degen i en pajform och strö över potatismjölet.
    2. Skär rabarbern i bitar. Hacka mandeln grovt. Varva rabarber, mandel och socker i degskalet. Skär mandelmassan i tunna skivor och täck pajen. Vispa upp ägget och pensla locket.
    3. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna något före servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben