Rabarberpaj med mandel

Serverar: 4-5 portioner

Äntligen sticker rabarberna upp ! Vi är många som älskar rabarberpaj. Blandar man en påse eller ask i den vanliga smuldegen blir det en extra festlig paj

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl havregryn
  • 100 g flagad mandel
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 225 grader. Skölj och skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Lägg rabarbern i en pajform. Strö över socker blandat med potatismjöl. Blanda. Smält smöret. Rör i socker och vaniljsocker. Blanda i havregryn och mandelspån. Bred pajdegen över rabarberna. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter tills pajen fått vacker färg. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben