Rabarberpaj med marängtopp

Serverar: 6 portioner

Den här underbart goda pajen måste du pröva! Den lite sura rabarbern tillsammans med den söta marängen är en smakupplevelse. Servera gärna vaniljvisp eller vaniljglass till pajen.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 dl havregryn
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • Fyllning
  • 500 g späd rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 3/4 dl socker
  • 35 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker ljust och pösigt. Tillsätt havregryn, vetemjöl och rivet citronskal. Arbeta samman det till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter. Ta fram degen och tryck ut den i en pajform, ca 25 cm i diameter.
    2. Ansa och skala eventuellt rabarbern. Skär den i ca 3 cm långa bitar. Fördela dem ovanpå pajskalet. Blanda samman socker med potatismjöl och strö det över rabarbern. Grädda i nedre delen av 200° varm ugn ca 25-30 minuter.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt kraftig vispning. Bred marängmassan toppigt över rabarbern och strö över mandelspån. Grädda mitt i 175° varm ugn ca 8-10 minuter.
    4. Rör matfett och socker ljust och pösigt. Tillsätt havregryn, vetemjöl och rivet citronskal. Arbeta samman det till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter. Ta fram degen och tryck ut den i en pajform, ca 25 cm i diameter.
    5. Ansa och skala eventuellt rabarbern. Skär den i ca 3 cm långa bitar. Fördela dem ovanpå pajskalet. Blanda samman socker med potatismjöl och strö det över rabarbern. Grädda i nedre delen av 200° varm ugn ca 25-30 minuter.
    6. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt kraftig vispning. Bred marängmassan toppigt över rabarbern och strö över mandelspån. Grädda mitt i 175° varm ugn ca 8-10 minuter.
    7. Ugn: 200°-175°
    8. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben