Rabarberpaj med romrussin

Serverar: 4-6 portioner

Välj gärna blonda sultanrussin som extra smaksensation till pajen. Eftersom de ligger och drar i rom, så blir denna dessert inte så oskyldig som man kanske kan tro.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 50 g hasselnötskärnor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk brun farin
  • 100 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 1 dl russin, gärna sultan
  • ½ dl rom
  • 500 g rabarber
  • 1 dl brun farin
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Lägg russinen i rommen. De bör få stå och dra åt sig smak cirka två timmar.
    2. Sätt ugnen på 225º. Skala rabarbern och skär den i små bitar.
    3. Smörj en ugnssäker form lätt. Lägg rabarberbitarna i formen.
    4. Blanda farinsocker och potatismjöl. Strö blandningen och romrussinen över rabarbern.
    5. Gör smuldegen. Finhacka nötkärnorna. Blanda dem med mjöl och farinsocker.
    6. Finfördela matfettet i mjölblandningen till en smulig deg. Strö smuldegen över rabarbern.
    7. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen cirka 25 minuter.
    8. Servera den avsvalnad med glass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben