Skiva rabarbern i 1-2 cm långa bitar och koka upp med lite vatten som nätt och jämt täcker. Sila av vattnet. Lägg rabarbern i en ugnsfast form och strö över socker.
Mixa havregryn, solrosfrön, smör och mandelmassa till en grynig massa som du smular över pajen. Grädda i 200°C ugn i 15-20 minuter.
Låt den stå och svalna en tjugo minuter (i alla fall om barn ska äta – det är VARMT) och servera med kall vaniljsås.
MUMS! det här var en god paj! tror faktist att det skulle funka att byta ut rabarber mot äpple.
Helen30 juni 2021
Jättegod paj - kombinationen med havregryn och mandelmassa blir toppen, och den har en härligt knaprig känsla.
Jag drar ner sockermängden till ca en halv dl, annars är den lite för söt.
Pajen funkar också bra med andra frukter - jag har använt t.ex. plommon, och äpple + björnbär.
MUMS! det här var en god paj! tror faktist att det skulle funka att byta ut rabarber mot äpple.
Jättegod paj - kombinationen med havregryn och mandelmassa blir toppen, och den har en härligt knaprig känsla. Jag drar ner sockermängden till ca en halv dl, annars är den lite för söt. Pajen funkar också bra med andra frukter - jag har använt t.ex. plommon, och äpple + björnbär.