Rabarberpaj med mandelmassa

Serverar: 8 portioner

Tid: 25 minuter

Annorlunda och god rabarberpaj!

Ingredienser

  • 5 rabarberstjälkar
  • 1 msk potatismjöl
  • 100 g mandelmassa
  • 225 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 3 dl havregryn
  • 6 msk socker
  • Instruktioner

    1. Tvätta raberberstjälkarna och skär dem i ½-1cm skivor, lägg dem i en pajform. Strö över potatismjölet. Riv mandelmassan och fördela över rabarberna.
    2. Smält smöret på svag värme, ta kastrullen från värmen och rör i socker, mjöl och havregryn. Klicka ut smeten jämt över rabarberna.
    3. Grädda pajen i 225 grader i 20-25 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Rabarbertid
    Här i södra Sverige är det dags att skörda de första rabarberna nu. I...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben