Rabarberpaj på systrarna Tatins vis

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Seg och god rabarberpaj.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 125 g kallt smör i kuber
  • 1 äggula
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • ca 600 g rabarber
  • 2 msk kanel
  • Pensling
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop mjöl, socker och smör. Tillsätt äggula och vatten och samla degen till en boll. Låt den gärna vila i plast i kylen en halvtimme.
    2. Smörj rikligt en ugnsäker form med fast kant, 24 cm, strö 1 dl av sockret i formens botten.
    3. Skär rabarbern i 2 cm bitar och lägg dem i formen med resterande socker och kanel över.
    4. Smält resten av smöret och ringla det över.
    5. Kavla ut degen drygt så stor som formen. Lägg degen över rabarbern och stoppa ned den väl runt kanterna.
    6. Gör några små hål i degen med en knivspets, pensla med äggvita och grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen. Låt pajen svalna en halvtimme. Lossa kanterna och stjälp upp den.
    7. Servera pajen med glass, vaniljsås eller creme fraiche.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben