Rabarbersoppa med vitt vin och kräm

Serverar: 4 portioner

Tinas skånska rabarbersoppa.

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 skårad vaniljstång
  • ½ msk hela kardemummakärnor
  • 3 dl vitt vin
  • 1 citron ( saft och det rivna skalet )
  • Kräm
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk florsocker
  • 1 lime ( saft och rivet skal )
  • Mynta till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, socker, vin, vaniljstång, kardemummakärnor och saften och skalet från citronen.
    2. Skär rabarbern tunt och lägg i en stor skål. Häll den kokade lagen över. Låt svalna i kylen.
    3. Blanda alla ingredienserna till krämen. Smaksätt med evetuellt mer socker om den blir för sur. Servera krämen till rabarbern.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben