Rabarbersoppa med vitt vin och kräm
Serverar:
4 portioner
Tinas skånska rabarbersoppa.
Ingredienser
4 dl vatten
4 dl socker
1 skårad vaniljstång
½ msk hela kardemummakärnor
3 dl vitt vin
1 citron ( saft och det rivna skalet )
Kräm
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk florsocker
1 lime ( saft och rivet skal )
Mynta till garnering
Instruktioner
Koka upp vatten, socker, vin, vaniljstång, kardemummakärnor och saften och skalet från citronen.
Skär rabarbern tunt och lägg i en stor skål. Häll den kokade lagen över. Låt svalna i kylen.
Blanda alla ingredienserna till krämen. Smaksätt med evetuellt mer socker om den blir för sur. Servera krämen till rabarbern.
Liknande recept
Kycklinggryta med kalamataoliver och vitt vin
40 min
4
1
ICA:s Kyckling med senap, vitt vin & schalottenlök
4.5
10 min
4
1
Salvia och rosmarindoftande lamm i grädde och vitt vin
5
2 h
4-6
1
Tomatsås på blandade tomater och vitt vin
4 h
Krämig risotto med vitt vin, parmesan & basilika
4.5
4
6
Torskfilé med morötter och vitt vin
3.6
4
3
Minimorötter med vitt vin och oregano
4
Persikomarmelad med vitt vin och vanilj
5
1
Kycklinggryta med vitt vin
4
2
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!