Rabarbersoppa under marängtäcke

Serverar: 4 portioner

196 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 300 g rabarber i bitar
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 ½ dl socker
  • ½ msk potatismjöl+ lite vatten
  • 2 äggvitor
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275 grader. Blanda rabarber, vatten, kanelstång och socker i en kastrull (rostfri). Låt koka till rabarbern är mjuk.
    2. Blanda potatismjöl och vatten i en redningsbägare. Tillsätt redningen i en fin stråle samtidigt som du rör. Låt soppan få ett uppkok.
    3. Ställ soppan åt sidan så att den svalnar. Vispa äggvitorna till hårt skum, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och vispa lite till.
    4. Häll upp rabarbersoppan i 4 tjocka glas. Toppa med marängsmet. Gratinera i ugnen till marängen fått färg. ca 3-4 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben