Rabarbersoppa under marängtäcke
Serverar:
4 portioner
196 kalorier per portion.
Ingredienser
300 g rabarber i bitar
4 dl vatten
1 kanelstång
1 ½ dl socker
½ msk potatismjöl+ lite vatten
2 äggvitor
½ dl socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 275 grader. Blanda rabarber, vatten, kanelstång och socker i en kastrull (rostfri). Låt koka till rabarbern är mjuk.
Blanda potatismjöl och vatten i en redningsbägare. Tillsätt redningen i en fin stråle samtidigt som du rör. Låt soppan få ett uppkok.
Ställ soppan åt sidan så att den svalnar. Vispa äggvitorna till hårt skum, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och vispa lite till.
Häll upp rabarbersoppan i 4 tjocka glas. Toppa med marängsmet. Gratinera i ugnen till marängen fått färg. ca 3-4 min.
Liknande recept
Rabarbersoppa
4
Tårta med marängtäcke
4.3
12
8
Isad rabarbersoppa
4
Isad rabarbersoppa i glas
4
Glassbakelser med marängtäcke
4
4
Isad rabarbersoppa
4
Äpple med marängtäcke
4
Rabarbersoppa med pannacotta
4
1
Bärpaj med marängtäcke
4.9
1 h
5-6
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!