Rabarbersoppa med pannacotta

Detta tror jag är en god kombination!

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 1 gelatinblad
  • 2 vaniljstänger
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • Rabarbersoppa
  • 400 g rabarber
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 3 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladet i vatten.
    2. Dela och skrapa ur vaniljstängerna och lägg skrapet i grädden. Koka upp grädde och socker.
    3. Krama ur gelatinbladet, lägg det i en del av grädden och låt smälta på svag värme. Blanda med resten av grädden och häll upp i portionsformar. Låt stelna i kylskåp i minst 3 tim.
    4. För att lossa pannacottan kan man doppa formarna i kokhett vatten i 20 sek innan man stjälper upp dem.
    5. Rabarbersoppa: Skala rabarbern och skär i 1 cm långa bitar. Lägg i ungsfast form och täck med aluminiumfolie. Baka i ugn 175ºC tills rabarbern är mosig.
    6. Koka ihop vin, vatten och socker, ca 5 min. Mixa rabarber, sockerlag och citronsaft i en matberedare. Sila genom fin sil. Kyl och servera rabarbersoppan med pannacottan.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (1)

    sune43 16 augusti 2009

    Mycket gott och elegant recept. Jag hade missat köpa vaniljstång så de fick bli vaniljsocker. Gick alldeles utmärkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben