Dela och skrapa ur vaniljstängerna och lägg skrapet i grädden. Koka upp grädde och socker.
Krama ur gelatinbladet, lägg det i en del av grädden och låt smälta på svag värme. Blanda med resten av grädden och häll upp i portionsformar. Låt stelna i kylskåp i minst 3 tim.
För att lossa pannacottan kan man doppa formarna i kokhett vatten i 20 sek innan man stjälper upp dem.
Rabarbersoppa: Skala rabarbern och skär i 1 cm långa bitar. Lägg i ungsfast form och täck med aluminiumfolie. Baka i ugn 175ºC tills rabarbern är mosig.
Koka ihop vin, vatten och socker, ca 5 min. Mixa rabarber, sockerlag och citronsaft i en matberedare. Sila genom fin sil. Kyl och servera rabarbersoppan med pannacottan.
Mycket gott och elegant recept. Jag hade missat köpa vaniljstång så de fick bli vaniljsocker. Gick alldeles utmärkt.