Rabarbersoppa

Serverar: 4 portioner

När rabarberna kommer så kan man göra en god soppa som ombyte för alla pajer.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 5 dl äppelcider
  • ½ dl socker
  • ½ vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 2 tsk maizenastärkelse
  • Saft av 1 apelsin
  • Marinerade rabarber
  • 100 g rabarber
  • 2 msk socker
  • Tillbehör
  • Glass
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär rabarbern i grova bitar. Lägg i en kastrull med cider och socker.
    2. Fläk upp vaniljstången på längden. Lägg ner den i kastrullen tillsammans med kanelstången.
    3. Låt allt småputtra i ca 10 minuter.
    4. Skala den rabarber som ska marineras och skär den i tunna stavar, Ringla över sockret och rör om.
    5. Rör ut maizenastärkelse i pressad apelsinsaft och rör ner det i soppan. Låt soppan koka upp på nytt. Sila den.
    6. Rör ner de marinerade raarberstavarna och låt soppan svalna. Servera med gammaldags vaniljglass och myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben