Isad rabarbersoppa med jordgubbar

Serverar: 4-6 portioner

En dessertsoppa till midsommarbordet. Jordgubbar är väldigt mycket svensk sommar och självskrivna på midsommarbordet. Prova gärna jordgubbar på lite annorlunda vis: i en kall rarbersoppa. God midsommar

Ingredienser

  • 1 kg rabarber, skalade och skurna i små bitar
  • 1 vaniljstång
  • 2 lime, saft
  • 5 dl vatten
  • 3 dl torrt vin
  • 1½ dl socker
  • 1 paket jordgubbar, rensade och skalade
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Skrapa ur innehållet ur vaniljstången och blanda med limesaften. Koka sedan upp vatten, vin, vaniljfrön och stång samt socker. Låt sjuda i 15-20 minuter.
    2. Sila genom fin sil. Smaka av soppan med lime medan den är varm samt ev mer socker, om så önskas. Ställ sedan i frysen. När soppan börjar frysa - ställ in den i kylen.
    3. Häll upp fina sopptallrikar och servera med jordgubbar i samt lite mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben