En dessertsoppa till midsommarbordet. Jordgubbar är väldigt mycket svensk sommar och självskrivna på midsommarbordet. Prova gärna jordgubbar på lite annorlunda vis: i en kall rarbersoppa. God midsommar
Ingredienser
1 kg rabarber, skalade och skurna i små bitar
1 vaniljstång
2 lime, saft
5 dl vatten
3 dl torrt vin
1½ dl socker
1 paket jordgubbar, rensade och skalade
Färsk mynta
Instruktioner
Skrapa ur innehållet ur vaniljstången och blanda med limesaften. Koka sedan upp vatten, vin, vaniljfrön och stång samt socker. Låt sjuda i 15-20 minuter.
Sila genom fin sil. Smaka av soppan med lime medan den är varm samt ev mer socker, om så önskas. Ställ sedan i frysen. När soppan börjar frysa - ställ in den i kylen.
Häll upp fina sopptallrikar och servera med jordgubbar i samt lite mynta.