Isad rabarbersoppa i glas

Serverar: 4 portioner

Lätt, gott och svalkande...

Ingredienser

  • ½ kg rabarber i bitar
  • 1 sockerbitsstor bit färsk ingefära
  • 7 dl vatten
  • 1-1 ½ dl Dansukker Fruktsocker
  • Redning
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ dl vatten
  • Garnering
  • 1 citron i tunna skivor
  • isbitar
  • Instruktioner

    1. Koka rabarbern, ingefäran och vattnet i 5 minuter.
    2. Sila från rabarbern och ingefäran och koka upp på nytt.
    3. Rör ut potatismjölet i lite vatten och red av soppan. Låt svalna.
    4. Smaka av med fruktsocker. Kyl.
    5. Lägg i citronskivor och isbitar vid serveringen. Servera gärna en liten kaka till soppan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben