Rabarbersoppa med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Jordgubbar och rabarber - en av sommarens riktiga höjdarkombinationer

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 8 dl vatten
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 5 dl jordgubbar
  • Till servering
  • Mandelskorpor
  • Glass
  • Instruktioner

    1. Skala rabarbern om den är grov. Skär den i tunna skivor.
    2. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med vatten, de urskrapade vaniljfröna och sockret. Koka 5–10 minuter tills rabarbern är mjuk.
    3. Rör ut potatismjölet i lite vatten. Ta av kastrullen och rör ner redningen. Koka upp under omrörning och ta av när första bubblan syns.
    4. Skär jordgubbarna i bitar och lägg dem i soppan. Låt kallna.
    5. Servera rumstempererad eller kylskåpskall i glas eller djupa tallrikar. Bjud mandelskorpor eller biskvier till. En kula glass är också gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben