Rabarbersoppa med jordgubbar
Serverar:
4 portioner
Jordgubbar och rabarber - en av sommarens riktiga höjdarkombinationer
Ingredienser
500 g rabarber
8 dl vatten
0,5 st vaniljstång
1 dl socker
1 msk potatismjöl
5 dl jordgubbar
Till servering
Mandelskorpor
Glass
Instruktioner
Skala rabarbern om den är grov. Skär den i tunna skivor.
Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med vatten, de urskrapade vaniljfröna och sockret. Koka 5–10 minuter tills rabarbern är mjuk.
Rör ut potatismjölet i lite vatten. Ta av kastrullen och rör ner redningen. Koka upp under omrörning och ta av när första bubblan syns.
Skär jordgubbarna i bitar och lägg dem i soppan. Låt kallna.
Servera rumstempererad eller kylskåpskall i glas eller djupa tallrikar. Bjud mandelskorpor eller biskvier till. En kula glass är också gott.
Liknande recept
Frusen rabarbertårta med jordgubbar
4
10
1
Flarn med jordgubbar och vaniljkräm.
5
25 min
4
1
Rabarbersoppa
4
Sockerfria limemarinerade jordgubbar
5
4
1
Grönpepparflamberade jordgubbar med apelsinsås
4
Sommarkaka med jordgubbar och citron
2
Sommarkaka med jordgubbar
5
3
Jordgubbar med Cointreau
1-10
Smoothie med nektarin och jordgubbar
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!