Rabarbersylt med kardemumma

En sylt som passar både på bröd och i yoghurt.

Ingredienser

  • 0,5 kg rabarber
  • 0,6 l socker
  • 1 st citron(er), saften av
  • 8 st kardemummakapslar
  • Instruktioner

    Ansa och skölj rabarbern. Skär stjälkarna i små bitar, blanda dem med socker och citronsaft. Låt stå 1 timme, rör om ett par gånger under tiden. Låt koka 20 minuter. Öppna och ta ut fröna ur kardemummakapslarna, stöt dem grovt. Tillsätt dem mot slutet av kokningen. Fyll den heta sylten i rena och varma burkar. Sätt genast på lock. När burkarna svalnat förvaras de i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    DevourMe 13 augusti 2008

    kardemummakapslar?

    monci 6 februari 2013

    Mycket frisk och god sylt. Ska göra den så fort rabarberna kommer i vår

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben