Rabarbertarte med vispgrädde

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Tarten kan serveras både varm och kall.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g rabarber
  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Pajdeg: Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör ihop tills en degboll bildas. Svep in degen i plast. Låt vila kallt i 30 min. Kavla ut degen. Lägg degen i en rund form med löstag bar kant, 24 cm i diameter, eller i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min
    3. Fyllning: Skölj och skär rabarberna i bitar. Riv mandelmassan grovt, blanda med ägg och kardemumma. Lägg blandningen på pajen. Strö över rabarberna. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min. Servera med lättvispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben