Räk & äppelcocktail

Serverar: 8 portioner

Fina, små glas som både pryder sin plats på buffèn och har ett läckert innehåll. Dilldressing sätter extra piff. Salladen kan förberedas i god tid och förvaras kallt.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 2 äpplen, t ex Ingrid Marie
  • 1 dl djupfrysta gröna ärter
  • Saft av ½ citron
  • 150 g cheddarost eller annan smakrik ost
  • 2 rödlökar
  • Salladsingredienser
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 4-5 dillvippor
  • Instruktioner

    1. Låt räkorna tina.
    2. Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Pressa över citronsaft.
    3. Skär osten i små tärningar. Skala och finhacka löken.
    4. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Hacka och rör ner dillen.
    5. Blanda alla salladsingredienserna i en bunke. Vänd ner dressingen.
    6. Fördela i små glas eller skålar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben