Räk o ägglåda a`la svärmor

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En rätt som är god och passar perfekt en söndagskväll när idéen tryter.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1/4 kg skalade räkor
  • 1 knippe dill
  • ½ franskbröd
  • Ostsås
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl kaffegrädde
  • 300 g ost
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hårdkoka äggen och skiva dom. Lägg dom i botten på en smord ugnsform. Strö över skalade räkor och klipp rikligt med dill ovanpå.
    2. Smält margarinet och rör ner vetemjölet och späd med grädden. Låt koka någon minut under omrörning. Riv osten och låt den smälta ner i såsen. Smaka av med kryddorna.
    3. Häll såsen i formen, Skär brödet i små tärningar och fördela dem över såsen.
    4. Gratinera rätten i 20-25 min i 225 grader eller tills brödet fått fin färg.
    5. Servera med en god grönsallad till. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    78maria 2 november 2009

    Detta brukade min mamma göra och det är jättegott :) Ska göra det själv imorgon nu när jag blev påmind. Kram Mia.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben