Leverpastej

Ett recept på hemgjord leverpastej som jag fått av min svärmor. Den har blivit ett måste på julbordet för hela familjen, men är otroligt god att frysa rå och ta upp och laga till även under övriga året naturligtvis.

Ingredienser

  • 7,5 hg svinlever
  • 3 hg späck
  • 9 anjovisfiléer, spara spadet
  • 1,5 tsk socker
  • ½ msk, knappt
  • Salt
  • 1 msk färsk timjan, eller 1 krm torkad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2-2,5 st ägg, vispas ihop
  • (1 lök)
  • 3/4 pkt, 300 g kycklinglever
  • Instruktioner

    1. Mal lever och späck med anjovis och lök. Späd matskedsvis med ägg och grädde. Tillsätt kryddor.
    2. Till sist lägges den hackade (obs! ej för finhackad, det ska vara lite bitar) kycklinglevern i.
    3. (Jag brukar köra allt i matberedaren efter att lever och späck är malet, var försiktig efter att kycklinglevern lagts i dock så den inte blir för finhackad).
    4. Smeten räcker till 6 st aluminiumformar à 5 dl. Sätts in i kall ugn. Lägg på en bit ugnsfolie i ugnen, så att pastejen inte bränns.
    5. Det tar 1,5 timma i vattenbad i 200° varm ugn. Ta bort ugnsfolien de sista 10 minutrarna så att pastejen får lite färg. Lycka till!

    Liknande recept

    2
    1 h 40 min
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tapas
    Tapas är Spaniens svar på italienarnas antipasti, men man äter ofta ta...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben