Andalusisk köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Svärmors recept, alltid lika uppskattat både till kalas och vardag.

Ingredienser

  • 3/4 kg grytbitar av nötkött
  • 2 gula lökar
  • 2 ½ dl buljong
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 liten burk vit sparris, c.a 240 g
  • 1 pkt bacon, strimlat och stekt a´140 g
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Bryn kött och grovhackade lökar i en stekgryta. Häll över buljong och rödvin och låt koka under lock tills köttet är mört, ca 1 ½ h. Tillsätt övriga ingredienser och koka utan lock ett par minuter. Servera med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben