Räk- och äggsallad

Serverar: 4-5 portioner

En litet annorlunda och mycket god räk- och äggsallad (säger åtminstone de som kan äta den ...). Den är krämig i konsistensen och har en pikant smak av kummin.

Ingredienser

  • 500 g oskalade räkor (blir ca 200 g skalade)
  • 5 hårdkokta ägg
  • 2 medelstora äpplen
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 1 röd paprika
  • 1 bit purjolök, ca 5 cm
  • Sås
  • 2 1/2 dl lättmajonnäs
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 2 1/2 dl riven Cheddarost
  • 1 - 1 1/2 tsk stött kummin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och hacka äggen. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Skär även selleri och paprika i bitar och strimla purjolöken.
    2. Blanda samman majonnäs, citronsaft, ost och kryddor i en skål. Blanda ned räkor, ägg, äpple, selleri, purjolök och paprika. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor.
    3. Lägg upp salladen i en serveringsskål. Låt den gärna stå i kylskåp några timmar och dra åt sig smaken.
    4. Servera gärna med rosenbröd, rostat bröd eller mörkt bröd och klyftor av honungsmelon. Du kan också göra halv sats och servera salladen som förrätt. Lägg då upp den på salladsblad i portionsglas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben