Räk och kräftstjärtstårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

En perfekt förrätt till nyår. Tårtan kan förberedas och går även bra att frysa.

Ingredienser

  • 200 g mörk kavring
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 500 g räkor
  • 150 g kräftstjärtar
  • 2 gelatinblad
  • 3 msk pepparrot
  • 200 g philadelphiaost
  • 250 g kesella
  • 0,5 dl finhackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering
  • 50 g stenbitsrom
  • Räkor, hela
  • Dillvippor, små
  • Instruktioner

    1. Smula kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och rör ner det i brödsmulorna. Tryck ut brödmassan i en smord rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå svalt ca 1 timme.
    2. Finhacka räkorna och kräftstjärtarna. Låt gelatinbladen ligga i blöt i lite vatten ca 10 minuter, ta upp och krama ur all vätska. Lägg det i en kastrull och låt det smälta på svag värme.
    3. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, tillsätt gelatinet sist och blanda väl. Fördela fyllningen jämnt och fint på bottnen.
    4. Låt tårtan stå svalt. i minst 5 timmar eller gärna över natten. Garnera strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben