Räk- och pepparrotsfyllda ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ägg fyllda med pepparrot och räkor serverade med två bitar sill. Ett recept på enkel och god påskrätt.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 250 g räkor med skal
  • knappt ½ dl lätt crème fraiche eller yoghurt 10%
  • 1 msk färskriven pepparrot
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 burk sill av valfri sort, t.ex. löksill
  • Instruktioner

    Koka äggen så de blir hårdkokta, ca 8 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem. Skala räkorna. Lägg undan 8 st till garnering. Finhacka resten. Halvera äggen med en vass kniv. Gröp ur gulan ur äggen med en sked. Ställ äggvitehalvorna på ett fat. Blanda gulan med räkhack, crème fraiche eller yoghurt, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran i äggvitehalvorna. Garnera med de sparade räkorna. Servera med sill. Garnera med gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben